Lockhart har blivit framröstad till BBQ capital of the state! Vi var därför helt klart tvungna att åka dit och kolla läget.
Efter lite sökande föll valet på den äldsta restaurangen, Black's Barbeque.
Direkt när vi gick in kände vi att det här måste vara bra, det var välbesökt av lokalbefolkningen, fanns inte många lediga platser alls. Stället i sig såg precis ut som man kan tänka sig att ett sådant ställe ska se ut. På grund av dålig sinnesnärvaro uteblev alla bilder inifrån stället, men jag lyckades tvinga bröderna att ställa sig under skylten för att undvika ytterligare ett bildlöst inlägg.
Man plockade det man ville ha av sideorders. För mig blev det potatissallad och mac and cheese plus ett majsbröd med jalapeno i. Inte ett dugg imponerad av tillbehören, men det är köttet som är det intressanta.
Brisket, eller bringa i Sverige, är en självklarhet att testa! Det fanns även hemmagjord korv, två olika sorters ribs och även fläskkotlett.
Kotlettraden såg fantastisk ut så jag bad om två stycken, han som serverade det tittade på mig, skar upp en och skrattade lite när han frågade om jag fortfarande ville ha två stycken. Den var GIGANTISK! Så en fick räcka gott, ett par skivor brisket på det och jag var klar. Richard och Henrik tog brisket och ribs.
Smaken då? Ja, bringan var fantastisk, föll sönder i munnen och var härligt saftig. Kotletten var ju mer eller mindre kassler med ben, fast den var trevlig i smaken även om konsistensen var lite sisådär. Jag var inte sen att bjuda bort ett par rejäla bitar av kotletten till Richard och Henrik (hade aldrig orkat äta upp den.) Plötsligt hade Henrik kastat ett revben på min tallrik så jag var tvungen att pröva även dessa. Richard hade gjort klart att han inte var förtjust i dem och efter en liten snabb provsmakning kunde vi tillsammans konstatera att de rimmats innan de rökts. Personligen tyckte jag att de var goda, lite oväntad smak eftersom de var rimmade. De var dock lite väl salta.
Hur som helst var det ett trevligt restaurangbesök med glada miner. Att de har öppet 8 dagar i veckan gör inte saken sämre heller!
http://www.blacksbbq.com/ länk till deras sida för fler bilder och annat matnyttigt för den intresserade.
Haha, allting är stort i USA, tom veckan har fler dagar och vad har Henrik under skjortan? Dags för en salladsvecka nu?
SvaraRaderaKul att läsa om era måltider och utflykter dock.
Va i helvete?!?! Från min egen mor? :'(
SvaraRaderaJag kan inte annat än att hålla med Solweig.
SvaraRaderaGrönsaker är aldrig fel.
Som vanligt är det lika roligt att läsa om er.