Tim, Richard, en husbil och nån jäävla eehhh på en månads roadtrip i USA

Följ med oss på äventyret!


tisdag 30 april 2013

Sassafras



Då det varit ganska fullspäckade dagar sen i söndags har jag inte skrivit något eller sett vad grabbarna lagt upp. Kommer ju överlappa mycket säkert, men det blir iaf från ett annat perspektiv. Just nu åker vi genom de södra delarna av New Mexico, dagen började i Colorado City, CO där vi spenderat natten på ett trevligt rest stop (typ rastplats fast mycket större och alltid med lite lastbilar och personbilar som spenderar natten, ofta med toalett och ibland t.o.m. dusch). Tim tog över ratten för en halvtimme sen. Tror jag kört ca 70 mil idag, har känts bra. Klockan är 20.30 och vi har väl knappt två timmar till El Paso, TX där natten ska spenderas, tredje staten för dagen. Som ni kanske insett var planen att idag skulle vara en kördag, vilken den helt klart varit, även om vi hade en paus med väldigt framgångsrik shopping i Santa Fe, NM. Mer om detta vid ett annat tillfälle dock.
Jag har iaf fått order om att berätta lite om Sassafras, numera ”vårt” frukostställe i Denver efter två besök på lika många dagar. Jag tänkte även försöka lägga upp några av de bilder jag har och kommentera vad vi gjort de senaste dagarna. Text och bilder alltså, ett djärvt grepp kanske en del anser men jag har aldrig skyggat från att gå mina egna vägar.



Sassafras –american eatery. 


Vi hade ju rest i drygt 24 timmar när vi anlände några timmar försenade till vårt boende i Denver. Utmattade av det och en del alkohol på planet (något min bror väl nämnt…). Jag lyckades ju snacka till mig en flaska champagne som Pursern fixade från första klass. Tror dock att Emil skulle klassificerat den som Business Class-champagne, var en standard-Taittinger, men det duger fint åt mig det! Det plus några småflaskor rödvin och ett par Gin & Tonic tillsammans med allt annat gjorde att jag var lite mosig när vi anlände till Jonathan och Margaret som vi skulle bo hos. Jonathan öppnade i pyjamas och visade runt oss, innan han återvände till sovrummet. Finns en länk till höger med bilder och info om boendet om man är nyfiken. Kan varmt rekommenderas iaf. Vi satt uppe ett tag innan vi retirerade till sängarna. Det slår mig nu att jag säkert gick in på delar av detta i ett tidigare blogginlägg, men skit i det, vi vet ju iaf att de flesta av er inte läser så noga utan mest tittar på bilderna.
Sömnen anländer utan större svårigheter, jag vaknar dock redan efter 4-5 timmar, strax efter fyra på morgonen, och kan inte somna om. Skriver då bl.a. ovan nämnda blogginlägg, har jag för mig, har inte internet just nu så jag kan inte kolla vad jag sagt och gjort tidigare. Jag sätter också igång och googla frukostställen då jag är enormt hungrig, trots tiden på dygnet. Hittar några bra alternativ efter en gedigen undersökning. Klockan har väl hunnit bli en bit efter sex och jag hör ljud nerifrån. Visar sig att henrik och tim också har varit mer eller mindre vakna en stund och vi kommer fram till att alla är hungriga och beslutar oss efter ett tag för att det bästa alternativet känns som Sassafras, oerhört goda omdömen på Yelp.com och en smaskig meny


Vi kommer dit strax efter att de öppnat kl åtta på morgonen. Då solen har börjat värma upp luften bestämmer vi oss för att sitta ute och njuta.

Vi bestämmer oss för att köpa in lite olika grejer och dela med varandra då det mesta låter väldigt gott. Ett vist val visade det sig då maten var fantastisk och det var kul att kunna prova fler saker.







Maträtterna var väl vad man skulle kunna kalla klassiska amerikanska frukosträtter, tillagade med kärlek och omsorg av ordentliga råvaror. Prisnivån var för ett frukostställe med amerikanska mått mätt rätt hög, men med all rätta. 
Allt från stämningen, omgivningen, personalen och som sagt maten, var av toppklass. Kalaset landade på 85 dollar inkl dricks och det var värt varenda krona. Här följer nu lite matporr. (Jag är dock ingen van matfotograf så om maträtten på bilden inte ser lika smaskiga ut som det låter här ovan så är det mitt fel)



Henrik beställer:  

DEEP SOUTH BENEDICT
​​Pulled Pork, Braised Collard Greens, Pickled Pepper Jam, poached local Eggs on a freshly baked Buttermilk Biscuit, finished with classic Hollandaise and served with Breakfast Potato Casserole $11








Tim beställer:

CHICKEN FRIED EGGS + SMOKED BUFFALO HASH
Smoked Colorado Buffalo Hash topped with Two battered Eggs fried Golden, roasted Fresno Chili Hollandaise, served with Freshly Baked Cornbread $13​












Jag beställer:

SOUTHERN SUNRISE
Tender Pulled Pork and fried Red Onion, on Jalapeno and Sharp Cheddar Grits, with a Sunny side Up Egg and Pico De Gallo, served with a House-made Buttermilk Biscuit $11​







Till det tar vi även in tre glas färskpressad juice, serverade i Mason jars (amerikanska konservburkar av glas, en av Tims favoritsaker i hela världen, vilket höjer stället ännu mer i hans ögon). Vi bestämmer oss också för att dela på en:
BRIOCHE FRENCH TOAST
Egg battered thick cut Brioche, fresh Blackberries and Strawberries, Toasted Pecans, Topped with a Cinnamon whipped Butter, with a honey Satsuma Syrup and sprinkled with Powdered Sugar  $9.

Var inte lika fantastisk som den andra maten, men jag är å andra sidan inte så förtjust i sötsaker så vad vet jag. Avslutade med lite smoothies innan det fick räcka.

Vi blev som bekant så nöjda att vi återvände dagen efter till personalens stora förtjusning. Då blev det EGGS SARDOU - Roasted Garlic Grit Cake, Creamed Spinach and Artichoke, Cornmeal crusted fried Oysters, Sassafras smoked Bacon, Fresno Chili Hollandaise $12​ för mig och Henrik och SASSAFRAS BBQ PLATE - Smoked house-made Hot Links, Pulled Pork, Baked Beans, Potato Salad and white Bread, with house-made Carolina BBQ sauce $13 för Tim. Han lät väldigt nöjd och Henriks och mitt var även det oerhört gott.

Funderade på att försöka beskriva/översätta vad maträtterna innehöll, men kom fram till att det är lättare att ni googlar själva om ni inte kan leva utan att veta vad t.ex. en Grit Cake är för nåt.

Det blev ju ett extremt mattungt inlägg detta men jag hade trots allt lovat pojkarna att jag skulle skriva ett ingående inlägg om Sassafras då de kände att de inte täckt det ordentligt. Tycker jag har gjort det.



Just det, höll ju på att glömma en sak! På borden hittade man några vanliga condiments – ketchup, hot sauce osv., men även smarriga saker som t.ex. voodoo jam, svårbeskrivbar men god och passade väldigt väl till Corn Bread. Det var dock främst ketchupen jag skulle nämna, hemgjord och lätt den godaste ketchup jag smakat! Trodde inte ketchup kunde vara så gott. Så, ville bara få det sagt.



Det får nog räcka för denna gången. Nästa inlägg kommer nog handla om kvällen den 28/4 och den mytomspunna Tingalan. Är hundra procent övertygad om att Tim redan gått in på den men jag kan erbjuda några bilder han inte haft tillgång till... Låter det intressant? Det är bara att återkomma till denna publikation. Det kostar inte en krona! Kan inte utlova ett publiceringsdatum då det är alldeles för många variabler som spelar in. Det jag kan lova är att motivationen att skriva blogginlägg och ladda upp bilder ökar markant om vi visste att folk läser inläggen genom att ni kommenterar… Come on!

Puss,
Richard

8 kommentarer:

  1. Jösses, vad ni speedar på. Kul att det verkar funka bra med bilen, storleken till trots.
    Betr. frukosten, så blev det väl knappast någon lunch den dagen?
    Själv har jag suttit ute i solen och ätit frukost, årsdebut, med min ekologiska gröt (hirsflingor, havreflingor, blåbär, hallon, berberibär, havtorn, mandel- och kokosmjöl, gojibär, pinjenötter, malda lin- och sesamfrön). Ägget från egna höns spar jag sen till kaffet med Christer. Den frukosten passar mig lite bättre...

    SvaraRadera
  2. Jag har en S4.
    Hej! Jag har inte riktigt kommit fund med mi S4, men jag tror att jag kan kommentera era inlägg, with my eyes!!
    Har försökt rocka usaagain.blogspot.se i några dagar nu, men det kommer väl säkert inte som någo chock. Classic Pong!!!
    mäst ikapp nu, faan vad trevligt ni verkar ha det. Fortsätt att skriva, nu när jag vet adressen (den kom som en skänk från Henriks facebooksida), kommer jag att läsa och kommentera som ingen annan (japp, Solweig, det är en tävling nu mella oss vem som kommenterar mest hehe)

    Hej då (Jag har en S4.)

    SvaraRadera
  3. OK Viktor, du kastar handsken - jag tar upp den. Nu kör vi!;=)

    SvaraRadera
  4. Aa det är inte bara en handske, i det här fallet, utan en gauntlet.
    Vore kul om grabbarna skrev nåt oxå, så att vi kan inleda vår battle.

    En mor till två inblandade mot en som prenumererar på bloggen (via sin S4).

    "So it begins."

    SvaraRadera
  5. Ja eftersom de tystnade då de närmade sig El Paso får vi väl hålla bloggen vid liv. Hoppas att det bara är internetstrul för grabbarna. Nu vill vi snart ha nya nyheter.
    Men jag leder kampen mot dig Viktor - var ju med redan från början. Resten av läsarna är dock fortfarande väldigt tysta??

    SvaraRadera
  6. Vi har internet igen! Nu är vi på http://www.carefreervresorts.com/rv-parks/texas/austin-lone-star/

    SvaraRadera
  7. Skönt att järngänget är inne och kommenterar!

    SvaraRadera
  8. Kärntruppen håller ställningarna. Men var är resten? Bara robotar?

    SvaraRadera