Gårdagen var helt fantastisk!
Vi började morgonen okristligt tidigt med att bestämma ett frukostställe, lotten föll på Sassafras American Eatery. Ett val vi inte skulle ångra. Bilder från det ligger uppe under bild-länken.
Jag känner att jag inte kommer göra nånting rättvisa i mina beskrivningar idag, men jag kommer försöka!
http://www.sassafrasamericaneatery.com/#!menu/cl69 spana in menyn, visst ser det fantastiskt ut?
Deep South Benedict
Chicken Fried Eggs + Smoked Buffalo Hash
Southern Sunrise
Brioche French Toast
Dessa fyra rätter slutade det med, bara namnen är helt fantastiska, släng in lite otroliga smaker, snygg uppläggning och du har en frukost värd att åka till Denver för. Är du sedan i Denver kan du passa på att dricka öl och sprit, för det finns det gott om här.
Jag lämnar frukosten där, hoppar över lunchen helt och tänkte skriva lite om kvällsnöjet som blev en av de mest otippade spritupplevelse någonsin.
Vi hade bestämt oss för att besöka några mikrobryggerier och knallade bort till ett, all öl som förmodligen hade fallit oss i smaken var slut där och det fanns bara en rackare som inte var galet besk. Blev en varsin sådan innan vi bestämde oss för att gå till ett som ligger lite närmare oss.
Efter ett par hundra meter så började Henrik prata med ett par killar som satt i en sliten liten hammock på trottoaren. Dessa herrar var mer än lätt berusade och började prata om Tingala, efter att Henrik vält flaskan och blivit utskrattad givetvis.
You gotta try this, it'll numb your face! swisch it around like mouthwash before you swallow. Sa en av killarna innan han korkade av flaskan och sträckte fram den till oss. Vi var inte sena på att ta emot flaskan och ta oss en redig klunk var och gurglade runt det innan vi svalde.
Redan när vätskan först rörde tungan kände jag att det här, det är ingen vanlig sprit det! Efter några sekunder svaldes det och sen slog det till ordentligt. Varenda liten salivproducerande körtel i munnen vaknade till liv och blev helt galen. Hade jag legat på rygg hade jag förmodligen drunknat av mitt eget saliv för produktionen var så häftig! Inte nog med det, munnen blev lite avdomnad också, precis som utlovat.
Vi lovordade drycken och skrattade åt sensationen i våra munnar, kändes lite overkligt nästan, men fantastiskt!
Tydligen låg destilleriet bara 100 meter därifrån, ett destilleri med en bar och mottot: We only serve what we make. Vi stegade bestämt dit för att ta en Tingala shot, men även för att dricka en Tingala Moscow Mule.
Tidigare under kvällen hade vi passerat stället i fråga men varit inställda på mikrobryggerierna och helt avfärdat det, vilket vi garanterat inte hade gjort om vi visste vad som dolde sig där inne.
Bardisk i betong, betonggolv, en stor garageport som öppnats för att släppa in ljus och en rakt igenom trevlig atmosfär.
Efter de sedvanliga hälsningsfraserna berättade vi om de två herrarna som hade bjudit oss på Tingala och sa att vi måste ha en varsin shot. Bartendern skrattade och sa att han visste precis vilka vi menade och vi började ana nån form av PR-kampanj.
Hur som helst fick vi in drickat, tog en varsin klunk och upprepade proceduren med att snurra runt det i munnen ordentligt innan vi svalde. Känslan var lika fantastisk den här gången och bartendern såg gillande på när åtminstone mitt ansikte lös av eufori.
Han hällde upp 3 glas med läsk och sa prova det här, kommer inte alls smaka som det brukar. Givetvis hade han rätt, det smakade otroligt annorlunda och kolsyran spelade på tungan som aldrig förr.
Vi pratade lite och intresserad av sprit som jag är frågade jag om deras bourbon, vilket resulterade i att tre nya shotglas stod framför oss med en skvätt i. "If I only pour you a small one I won't have to charge you, it counts as a sample." Även denna dryck var fantastisk, len och smakrik. Det är ju ingen Tingala, men en klart potent bourbon.
Jag fick även smaka en black cherry-infused bourbon som inte heller var tråkig. Smakade som Red Stag ungefär, fast sockerfri. Inte alls sötsliskig och jag kände direkt att den rackaren kan man få huvudvärk av.
Mer prat och skratt och sen stod den där framför mig, i all sin prakt, serverad i en kopparmugg. En Tingala Moscow Mule, om någon undrar vad en Moscow Mule är, så är det vodka, gingerbeer och lime. Ta bort vodkan och ös Tingala istället och drycken blir ännu lite bättre.
Jag kan inte på något sätt göra Tingala rättvisa, drycken måste upplevas, för det är just upplevelsen som är fantastisk även om den smakar bra också.
Kvällen slutade med att jag köpte 3 flaskor Tingala och en flaska bourbon, medan Richard och Henrik nöjde sig med en varsin flaska Tingala. Tanken är att åtminstone två av mina flaskor ska överleva och tas med hem till Sverige så att andra kan få njuta av det.
Såhär skriver Denver Off The Wadon om Tingala.
http://www.denveroffthewagon.com/tag/tingala/
Intresserad av läkeväxter som jag är ville jag naturligtvis kolla vad ni förtärde. Spriten som den är gjord av kommer från Ting flower, finns här som krukväxt Ruellia. Vad har den då för egenskaper? Jo, den används som ett avmaskningsmedel, mot ledvärk och ansträngda muskler samt urinblåsesjukdomar. Så nu slipper ni i alla fall mask, blåskatarr och muskelvärk ;=)
SvaraRadera